|
4x4nazory.cz pro všechny nadšence do offroadu bez rozdílu značky a věku
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Osky Offroaďák

Založen: 29. 10. 2008 Příspěvky: 609 Příspěvků za den 0.9 Bydliště: chmel a červený bláto
|
Zaslal: st, 21 říjen 2009 12:51 Předmět: |
|
|
Je to hlavně o tom, jak moc je motor citlivý. Kámoš má tu nadupanou Audinu v benzinu a jezdí mu jen na německý benzín. Tady u nás několikrát odpálil vstřiky.
A u škodevek RS v naftě je to to samé. Taky jdou vstřiky do kelu.
Naše offy asi moc cetlivý nejsou, ale já jednou natankoval s naftou docela dost vody a do dnešního dne mi to zlobí. Shodou okolností to bylo na Shelce, ale to nebylo značkou čerpačky, ale přímo tou čerpačkou. Bývala tam kdysi jiná firma a oni se ani neuráčili opravy nádrže a zatíká jim tam, jak jsem se dozvěděl. A taková voda v naftě, když zamrzne, to je žůžo 
_________________ Toyka 70, 2xARB, Warn, CB, 2.5 TD. 33 MT
Ford Explorer, 4.0, 6V, 152kW, LPG(BRC) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
spelius Offroad instruktor

Založen: 22. 01. 2006 Příspěvky: 1057 Příspěvků za den 0.63 Bydliště: Morava
|
Zaslal: st, 21 říjen 2009 14:31 Předmět: |
|
|
na to je jednoduché řešení - water/fuel separator
na přívodu nafty dát tenhle další filtr a tra dáááá, hodně aut to má už v sérii
_________________ Jeep-cedes (R) modified by John |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Osky Offroaďák

Založen: 29. 10. 2008 Příspěvky: 609 Příspěvků za den 0.9 Bydliště: chmel a červený bláto
|
Zaslal: st, 21 říjen 2009 14:36 Předmět: |
|
|
| spelius napsal: | na to je jednoduché řešení - water/fuel separator
na přívodu nafty dát tenhle další filtr a tra dáááá, hodně aut to má už v sérii |
To mám taky, voda se do motoru nedostane. Ale v nádrži zamrzne a i v trubkách
No to je stejně jedno, nádrž jde dolu a vyčístí se. Páč to stále zlobí.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
george Autoškolák
Založen: 08. 05. 2007 Příspěvky: 405 Příspěvků za den 0.33 Bydliště: Ivančice
|
Zaslal: st, 21 říjen 2009 16:19 Předmět: |
|
|
Tankuju naprosto jednoduše, tam kde je velký obrat paliva. Kvalita je v podstatě stejná. Pořád se jedná o většinou ruskou ropu rafinovanou Čeprem přpadně Slovnaftem a možná pak aditivovaným při napouštění cisterny. Kvalita paliv je téměř stejná, ale skladováním rychle klesá.
_________________ Nejhorší smrt je z vyděšení, takže klid a na čtyři
Nissan Patrol 3v1
Wozembouch Offroad Team
Samé dobré zprávy nesu! Líp už bylo |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
spelius Offroad instruktor

Založen: 22. 01. 2006 Příspěvky: 1057 Příspěvků za den 0.63 Bydliště: Morava
|
Zaslal: st, 21 říjen 2009 17:17 Předmět: |
|
|
| Osky napsal: | | spelius napsal: | na to je jednoduché řešení - water/fuel separator
na přívodu nafty dát tenhle další filtr a tra dáááá, hodně aut to má už v sérii |
To mám taky, voda se do motoru nedostane. Ale v nádrži zamrzne a i v trubkách
No to je stejně jedno, nádrž jde dolu a vyčístí se. Páč to stále zlobí. |
jo to je fakt 
_________________ Jeep-cedes (R) modified by John |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Osky Offroaďák

|
Zaslal: čt, 22 říjen 2009 13:46 Předmět: |
|
|
To je přesně tak. to skladování jí dává zabrat. Taky jsem měl jednou v garáži zapomenutý pllný kanystr a po dvou letech to bylo půl na půl s vodou.
Třeba takový ONO. Ohromný obrat, ale prý mají palivo z těch záložních zdrojů. Takže palivo někde leželo. Ale zda je to pravda nevím. tankujem tam normálně a není problém.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
raven.99 Špion

Založen: 11. 05. 2009 Příspěvky: 9 Příspěvků za den 0.02 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: čt, 22 říjen 2009 14:10 Předmět: |
|
|
to "starnutie" nafty sa umerne zhorsuje s pridavanim BIO prisad - skveleho vymyslu EU olympu. tato sra3ka sa po istom case zacne zrazat a kalit uz beztak nekvalitnu naftu
inak znackove paliva niesu tiez ziadna vyhra, top vyrobcovia ako napr.
o-em-fau zacali znizovat alebo uplne odstranili siru z nafty kvoli emisiam, co u niektorych aut moze byt problem (sira zvysuje mazivost, nafta nieje taka sucha). ja mam cerpadlo mazane naftou a zda sa mi ze mi to lepsie frci na naftu z hypernovy ako z omw
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Mike Spolujezdec

Založen: 18. 03. 2006 Příspěvky: 260 Příspěvků za den 0.16 Bydliště: Čelákovice
|
Zaslal: út, 27 říjen 2009 20:38 Předmět: |
|
|
Shell - nepoznám rozdíl, ani při tankování- pění stejně jak levné nafty, ani na výkonu
Agip - to samé
Benzina - Verva pění míň, ale pořád víc než nafta v Holandsku na BP, výkon stejnej, v zimě nezamrzá ani při -20°C
OMV - ze zásady netankuju, nepodporuju Rakušáky, pouze v Holešovičkách si kupuju jejich bagetu s řízkem
takže tankuju Makro, Globus apod.
v Průhonicích na Tank-Go jsem bral asi 3x, ale poslední dobou tam nejezdím a Makro je levnější
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|